Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
onsdag22jan2020

P. C. Skovgaards liv og værker.

onsdag22jan2020 kl. 19:00 - 23:30

Foredrag v/ kirke og kulturmedarbejder Karoline Rønne, som fortæller om den danske guldaldermaler P. C. Skovgaards liv og værker.

Peter Christian Skovgaard var en af Guldalderens største malere, særligt kendt for sine storslåede skildringer af det danske landskab. Hans malerier forholder sig til politiske og filosofiske strømninger i tiden, men peger samtidig også tilbage på kunstnerens eget liv.

P. C. Skovgaard var et naturtalent, som voksede op i fattige kår med en enlig mor. Han mistede tidligt sin bedste ven. Gennem en friplads på kunstakademiet sikrede han sig adgang til den københavnske elite og blev en del af Grundtvigs menighed i Vartov. Og så forelskede han sig og oplevede den store romantiske kærlighed.

Alt det og meget mere kommer Karoline Rønne og fortæller om. Karoline Rønne er nyansat kirke- og kulturmedarbejder i Resen Kirke. Desuden er hun er Cand. Mag i dansk og kunsthistorie og har tidligere arbejdet på Skovgaard Museet i Viborg. Foredraget tager udgangspunkt i en række kendte og mindre kendte billeder af P.C. Skovgaard.